Pse e quajmë Hotel DukagjininZEMRA E QYTETIT TË PEJËS?

Hotel Dukagjini gjendet në qendër të Pejës njërën anë të së cilën e përshkon rrjedha e Lumit të Bardhë sipërfaqja e përgjithshme e këtij ujëmbledhësi deri te gryka e lumit të Drinit të Bardhë është 483 km². Gryka e Rugovës është e njohur për peisazhet e saj më të bukura, është edhe kanioni i Rugovës ose përndryshe siç quhet “Gryka e Rugovës”(rreth 6 km kanion tipik) duke filluar 3 km larg Pejës deri në kilometrin e 9-të ku dhe ngadal fillon të hapet.

Hoteli ka vetëm 70 km nga airoporti i Prishtinës – Adem Jashari dhe 80 km nga kryeqyteti Prishtina.

Nje ikonë që në vitin 1956,Hotel Dukagjini është njohur gjithmonë si një nga hotelet elitare në Kosovë.

Hotel i ndërthurë mjaft mirë origjinalen dhe modernen ndërkohe që ambjentet e reja të brendëshme rezatojne plot elegancë dhe hijëshi. Hotel Dukagjini u bë pjesë e Grupit Dukagjini në vitin 2008 dhe ju nënshtrua një renovimi total të të gjitha hapësirave..

Hoteli përfaqëson një artitekturë unike që bie në sy nga të tjerët duke u bërë në të njejtën kohë pikë referuese per banorët e qytetit të Pejës dhe ata që vizitojnë atë. Me nje pozicion për tu patur zili përgjatë Lumit të Bardhë, hoteli ndodhet vetëm disa hapa nga zyrat qëndrore lokale, teatrit, zonës së biznesit dhe vendeve të tjera interesante.

Çka mund të bëni gjatë qëndrimit tuaj?AKTIVITETET